Snorkelled planeras vid Björkhagens brygga

Enligt en artikel i NST 2011-05-09 planeras:

En ny snorkelled vid Björkhagens brygga ska ge barn och vuxna möjlighet att se vad som rör sig under vattenytan. Marinbiologen Kristin Johansson har tagit initiativet till leden som invigs i sommar.

Björkhagens badbrygga 2010-07-28

Björkhagens badbrygga 2010-07-28

Länsstyrelsen har gett klartecken och olika sponsorer hjälper till med finansieringen.
Det innebär att marinbiologen Kristin Johansson, i samarbete med Rönne Rotaryklubb och Ängelholms sportdykarklubb, kan sätta sina planer i verket och anlägga en snorkelled vid Björkhagens brygga.

Vad kan man då hitta under vattenytan i Björkhagen?
— Här finns mycket att titta på som olika räkor, små märlkräftor och strandkrabbor. Och så mycket fisk i olika varianter och tångsnälla som är lite lik sjöhästen.

Snorkelled i Björkhagen - från hd.se 2011-05-09

Även fast det finns en negativ kommentar till artikeln på hd.se är jag övertygad om att de flesta Björkhagsbor är positiva till initiativet.

Ängelholms Sportdykarklubb har länge använt Björkhagens brygga för nybörjarkurser och för andra aktiviteter t.ex. den här i december 2009.

Om Ragnar Larsson

bor i Björkhagen utanför Ängelholm i nordvästra Skåne
Detta inlägg publicerades i Aktuellt och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Snorkelled planeras vid Björkhagens brygga

 1. BimBorgh skriver:

  Hej
  Det är lätt att sympatisera med tanken att barn, ungdom och även vuxna lär sig mer om natur och miljö.
  En snorkelled vid Björkhagen kan bli en tillgång men jag menar att det är för tidigt att ha en klar uppfattning. Ide´n behöver konkretiseras och konsekvenserna behöver beskrivas.
  Det är en sak med en liten ”anläggning” som utnyttjas av de boende i Björkhagen. Pratar vi om att leden riktar sig till barn och skolungdom i kommunen blir det genast lite svårare. Då följer ökad trafik med parkeringsplatser för bilar och bussar, omklädningsmöjligheter, toaletter, betydligt mer människor på och omkring bryggan. Det tål verkligen att diskuteras om dylika förändringar ligger i Bjökhagens intresse. Då pratar vi om en större förändring av det Björkhagen vi flyttat till.
  Pratar vi sen om Naturrum så är Björkhagen absolut fel plats. Naturrum medför betydligt mer storskalig byggnation – ett turistmål. Ett naturrum får nog lokaliseras till platser som småbåtshamnen i Skälderviken eller kanske hamnplan i Vejbystrand. Nu är chansen/risken liten då ett Naturrum kräver investeringar på åtskilliga miljoner och även med EU-bidrag är det orealistiskt (hittills är det väl bara ett tiotal kommuner i landet som rott dylika projekt i hamn). Enligt min uppfattning är det absolut inte heller önskvärt i Björkhagen.
  Jag menar att det åligger initiativqagarna till en snorkelled att snarst möjligt presentera planerna och beskriva konsekvenserna för oss som bor i Björkhagen.
  mvh Bim Borgh

 2. Ragnar Larsson skriver:

  Hej Bim,
  det är väl inte många som har störts av dykkurserna vid bryggan och jag har svårt att tro att det skulle bli någon bestående invasion av snorklare till Björkhagen. Lite aktiviteter vid bryggan är väl bara trevligt.

  Vad gäller Naturrum håller jag med om att platsen är fel och som du skriver är nog den idén helt orealistisk.

  Hälsningar Ragnar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s